Community-sense

DE EERSTE WEEK ZIT EROP! Schooljaar 2018-2019 is gestart! Met 260 leerlingen. En waar ik mij in de vorige blog nog afvroeg hoe dat dan allemaal logistiek moest; nu weten we het! Agora is verdeeld over twee verdiepingen – voorlopig– om door te kunnen ontwikkelen op zowel de challenges van de jongerejaars als ook te kunnen focussen met de leerlingen die examen doen of zich daarop voorbereiden. Met de experts met name beschikbaar voor de laatste groep.

Community-sense

TOT NU TOE TART AGORA DE SNELLE GROEI ELK JAAR OPNIEUW! Waar ik telkens denk dat de grens bereikt is om de Agora-filosofie te kunnen behouden, gaat Agora gewoon door en gaat mee met de flow! Knap hoor! Ik heb er wel bewondering voor. Ben benieuwd hoe het dit jaar gaat verlopen, en niet alleen voor coaches en leerlingen.

WEET U NOG? DE OPROEP VOOR OUDERPARTICIPATIE? Heeft u ‘m gelezen, de blog van voor de vakantie? Niet? Dan nu stoppen en vooral de laatste alinea’s even lezen. Er zijn genoeg geluiden van ouders die graag meer willen betekenen en participeren. Maar hoe? Vaak wordt de inspiratiesessie dan genoemd waarin je als ouder eigenlijk alles wat je zou willen delen kunt doen op de manier die jij zelf kiest. Maar toch blijkt het lastig!? Vinden de kinderen jouw passie of hobby of wat dan interessant? En hoe ga je dat aanpakken? Bij wie moet je zijn als je wil sparren? Bij wie moet je je melden? En zijn er geen andere ouders die met je mee zouden kunnen doen? Zijn er voorbeelden van sessies?

HET WORDT DUS HOOG TIJD DAT WE ELKAAR ALS OUDERS EENS BETER LEREN KENNEN! Met de groei van de leerlingen groeit natuurlijk ook de groep ouders! Waar de eerste jaren de ouders waarschijnlijk elkaar allemaal kenden, is dat wat moeilijker met een grote community van leerlingen zonder klassen, niveaus, klassenavonden… Dus laten we deze groei ook eens tarten en gewoon op z’n Agoriaans beginnen met een idee voor de eerste community-avond: met, voor en door ouders! En met hulp van onze kinderen! We starten met kennismaking op 12 september voor community 1. Daar zitten immers ook ouders die net nieuw op Agora zijn in tegenstelling tot de ‘oude rotten’ in community 2. En met de ervaringen van de 12egaan we door met community 2.

EEN NETWERK VAN MEER DAN 500 OUDERS! In de commerciële wereld lik je daar je vingers bij af! Zoveel mensen die onderling ieder hun eigen werk, hobby, passie en ga zo maar door hebben. Enig idee hoe RIJK wij als Agora zijn met dit enorme netwerk? Dus hoog tijd dat we dat toegankelijker en doorzichtiger met elkaar gaan maken. Door elkaar persoonlijk te ontmoeten en vastgelegd in een soort van Facebook, maar dan gericht op netwerken voor de kinderen.

UW KIND IS DE TOEGANG TOT UW NETWERK! Want het is als kind toch gemakkelijker om aan een van je medeleerlingen te vragen of je vader of moeder iets voor je kan betekenen, dan dat je toch die vreemde meneer of mevrouw moet bellen of mailen. Dus… ook zichtbaar zijn met uw naam, foto en werk, hobbies, passies kan helpen om kinderen te leren netwerken. En daar kan ons eigen kind mee gaan helpen, om dat inzichtelijk te maken!

TOCH IETS LENEND VAN HET REGULIERE SYSTEEM is de basis dan de coachgroep van je eigen kind, of kinderen. Laten we eens kennismaken met elkaar in deze samenstelling. Dat gaan we dan dus doen op 12 september, op de eerste community-avond van community 1. Een soort van ‘klassen-avond’ van alle coachgroepen van community 1 waarin we het dan niet over de kinderen, maar over de ouders hebben. Op z’n Agoriaans natuurlijk, want we gaan niet gewoon in een kringetje zitten. Graag praten we dan ook verder over de inspiratiesessies en meer ideeën die bij u leven om te kunnen participeren. Hoe en wat, dat merkt u wel op de community-avond van 12 september. Ik hoop van harte dat u allemaal komt! Startend met een hapje en een drankje om 17 uur om u over de streep te trekken rechtstreeks van uw werk naar Agora te komen deelnemen in de community! Dus wees welkom, wordt geïnspireerd en participeer!

Miriam Creusen is ouder van twee kinderen op Agora en schrijft over haar kijk op onderwijs en de wereld op haar eigen website www.mirswereld.nl