Maatregelen tegen stijgend aantal Coronabesmettingen

Als samenleving moeten we er alles aan doen om het stijgend aantal besmettingen een halt toe te roepen. Ook in Noord- en Midden-Limburg staat de gezondheidszorg onder hoge druk. Vandaar dat wij als SOML-scholen onze verantwoordelijkheid willen nemen, ondanks het feit dat er voor het voortgezet onderwijs (nog) geen extra maatregelen zijn aangekondigd. Zo hopen we ook in de toekomst sluiting van onze scholen te voorkomen. Wat betekent dit voor Wings Niekée en Wings Agora?

Iedereen houdt zoveel mogelijk 1,5 meter afstand tot een (andere) volwassene. Voor leerlingen onderling geldt deze 1,5 meter regel niet. Ook worden verplaatsingen tot een minimum beperkt. Als je je wel verplaatst of geen 1,5 meter afstand kunt houden tot medewerkers van de school, dan is het dringend advies een mondkapje te dragen. Op het moment dat je zit, mag het mondkapje af. Dus 'Mobiel met, zitten zonder'.

Leerlingen en medewerkers hoeven ook geen mondkapje te dragen tijdens lichamelijke opvoeding, toneel, dans en vormen van praktijkonderwijs waarbij het dragen van een mondkapje gevaarlijk zou kunnen zijn.

Wanneer je wel of niet naar school mag komen, vind je terug in de beslisboom.

Iedereen kan nog steeds gebruikmaken van de gratis zelftesten die aan de balie verkrijgbaar zijn.