Marieke blogt over nieuwe Challenges

Tadaa! Ik heb weer een nieuwe Challenge! Volgende week maandag ga ik ermee aan de slag. Waarom maandag pas? Een Challenge is er om iets te leren. Dit keer wil ik me focussen op “Time Management” en “Brongebruik”. Dat houdt dus in dat ik wil zorgen dat ik mijn Challenge binnen de deadline haal, oftwel de Planned Start en de Planned End. Daarnaast wil ik het gebruik van bronnen verbeteren. Voorheen heb ik gewoon informatie van een website gehaald, in mijn eigen woorden gezet en that’s it. Nu moet ik er dus op letten en ervoor zorgen dat ik de bron vermeld. Dus even de link pakken, of een foto maken van het artikel in de krant enzovoorts.

Marieke blogt over nieuwe Challenges

De eindvorm wordt een document met alle verzamelde informatie. Daarnaast wil ik ook een presentatie geven, zodat anderen kunnen leren van wat ik geleerd heb en andersom. En zodat ze me tips en tops kunnen geven, natuurlijk. Met deze doelen in mijn achterhoofd kan ik ook een sterke reflectie maken. Wat heb ik meegenomen van een vorige Challenge, heb ik hier wat mee gedaan en zo ja, wat heb ik geleerd? Wat weet ik voor een volgende Challenge, wat kan ik beter doen en wat kan ik een volgende keer anders doen?

Oh, de Challenge gaat over Vergif. Deze Challenge is bedoeld voor tussendoor, zodat ik me ook op wat anders kan focussen dan mijn examen. Ik besef nu ook dat er een best wel biologische kant aan deze Challenge zit. Ik wil namelijk graag weten hoe gif werkt en wat het doet in het lichaam. Een uitstapje naar de biologische wereld dus.

Dan ga ik nu weer verder met Duits. Tot volgende week!