Marieke blogt over thuiswerken

Thuiswerken. Het klinkt misschien als iets wat alleen volwassenen doen. Dat staan ze ’s morgen op, ontbijten, trekken zich terug in hun ‘werkruimte’ (vaker een kantoortje of gewoon de bank of keukentafel), blijven daar de hele dag zitten en doen van alles op hun laptop. Allemaal administratie of mails verzenden. Dingen die gemakkelijk thuis te doen zijn, zodat het weer een keer heen en terug naar kantoor rijden scheelt. Goed voor het milieu, zou je kunnen zeggen. Iets wat dus alleen volwassenen doen, thuiswerken.

Marieke blogt over thuiswerken

Niet dus. Verassing, wij op Agora doen het ook. Niet allemaal tegelijk, maar zo nu en dan is er iemand die dat weleens doet. Ik, bijvoorbeeld. Gisteren heb ik de hele dag thuisgewerkt. Dat houdt in dat ik gewoon mijn schoolwerk thuis doe. Waarom zou je dat nou doen? Zit je op zo’n geweldige school, waar je alle vrijheid hebt, ga je alsnog thuis zitten.

Tja, geef daar maar eens een antwoord op. Omdat het thuis altijd fijn rustig is. Omdat het goed is om je dagelijkse sleur te doorbreken. Natuurlijk is onze school fantastisch. Dat wil niet zeggen dat wij geen vast schema hebben. Om 09:00 uur op school, dan een half uur dagstart. Daarna werken aan Challenges, afspraken met experts, pauze, verder werken, lunchpauze, leeshalfuur en dan weer werken. Ons dagelijkse programma. Oh ja, af en toe nog workshops en natuurlijk hebben wij ook gym. Om zo nu en dan eens op een andere werkplek te werken is dan ook geen probleem.

Dat voordeel hebben wij dan weer. Juist omdat wij zo’n vrije school zijn, is dat eigenlijk vanzelfsprekend. Als wij op een andere plaats willen leren, kan dat. Of ergens een meeloopdag of stage geregeld hebben, mogen we gaan. Natuurlijk moeten we dat wel even van te voren zeggen, stel je voor dat iedereen gewoon zomaar wegliep.

Over meeloopdagen gesproken, dinsdag 2 oktober heb ik er weer eentje. Dit keer ga ik naar ARS Printmedia in Roermond. Ik ben heel erg benieuwd wat ik allemaal te zien ga krijgen en ga leren over de drukkerij. Ik zal wat foto’s plaatsen na de meeloopdag. Alvast heel erg bedankt dat ik mag komen!

Dan ga ik nu naar filosofie en zie ik je volgende week weer!