Van PO naar VO

Als je van de basisschool (PO) overstapt naar het voortgezet onderwijs (VO) verandert er een heleboel. Je gaat naar een hele nieuwe school. je leert veel nieuwe kinderen kennen en krijgt nieuwe vakken. Dat is een grote stap! Om deze stap voor jou zo soepel mogelijk te laten verlopen, staat het team van Wings Niekée voor je klaar. Zij begeleiden jou bij je overstap naar de middelbare school.

Kennismakingsevents

Jaarlijks organiseren we verschillende activiteiten om Wings Niekée beter te leren kennen:

Amazing Afternoon:

Data: woensdag 29 november 2023 en woensdag 21 februari 2024
Tijdstip: 14:30 uur - 16:15 uur
Voor: leerlingen van groep 7 en 8 en diens ouders/verzorgers

Toelichting:

Tijdens de Amazing Afternoon ga je aan de slag met twee verschillende workshops. In deze workshops beleef je het unieke onderwijs van Wings Niekée. Schoolvakken worden namelijk op een unieke manier aangeboden waarbij creativiteit, ondernemerschap en burgerschap centraal staan.

Je mag zelf kiezen welke twee workshops je wilt volgen. Uitleg per workshop vind je in het inschrijfformulier hieronder.

Open avond:

Datum: vrijdag 26 januari 2024
Tijdstip: 19:00 uur - 21:00 uur
Voor: leerlingen van groep 7 en 8 en diens ouders/verzorgers

Toelichting:

Ieder jaar organiseren wij een open avond waarin je veel informatie krijgt over onze school. Op deze avond kun je ook echt aan de slag gaan met de verschillende vakken die op het voortgezet onderwijs aan bod komen en kunnen ook je ouders kennis maken met onze school! Je kunt overal even rondkijken en de ontspannen sfeer proeven.

Inschrijven: inschrijfformulier Open avond 2024

Workshops: 

Data: deze worden kenbaar gemaakt via jouw basisschool
Tijdstip: afhankelijk van de keuze van jouw basisschool
Voor: alle leerlingen en leerkrachten van groep 7 en 8

Toelichting:

De basisscholen in Roermond (en omstreken) ontvangen ieder jaar een uitnodiging van Wings Niekée om één of meerdere workshops te komen volgen. Dan kun je in de praktijk aan de slag met verschillende leerzame activiteiten zoals: bouwen met hout, koken, tekenen, digitaal schetsen, photoshop, fotografie, programmeren en nog veel meer. Op die manier maak je kennis met wat we allemaal aanbieden op Wings Niekée! 

Aanmelden

Als je een keuze hebt gemaakt voor een middelbare school, zul je je eerst moeten aanmelden. De school waar je nu zit kan jou daarbij helpen door mee te denken over de meest passende school voor jou. De keuze voor Wings Niekée als jouw (nieuwe) school, kan zo maar eens een hele goede keuze zijn! Ben je ervan overtuigd dat Wings Niekée jouw volgende school gaat worden? Meld je dan snel bij ons aan. Dit kan op verschillende manieren.


Aanmelddagen:
Groep 8 leerlingen kunnen zich maandag 25 en dinsdag 26 maart 2024, aanmelden voor schooljaar 2024-2025. Dit kan tussen 17:00 uur en 19:30 uur op onze locatie aan de Oranjelaan 300 in Roermond.

Tijdens deze avond dient u het ingevuld en ondertekende aanmeldformulier van uw zoon/dochter mee te nemen en vindt er een kort gesprek plaats met u als ouder(s) en uw zoon/dochter en controleren wij enkele gegevens.

De basisschool dient het dossier van uw zoon/dochter online klaar te zetten voor een enkele VO-school.

De gegevens die de basisschool digitaal dient klaar te zetten zijn:

Aangezien wij het digitale dossier alleen kunnen downloaden door middel van het Burgerservicenummer (BSN) van uw zoon/dochter vragen wij u een kopie van de ID-kaart (voor- en achterzijde) of paspoort aan te leveren tijdens het gesprek op de aanmeldavond.

Verdere informatie ontvangen ouders/verzorgers via de huidige basisschool.

Tussentijds aanmelden (bijv. vanwege verhuizing):
Weet je het 100% zeker dat Wings Niekée de school voor jou is en wil je niet wachten tot de maand maart, dan kun je altijd contact opnemen voor een tussentijdse aanmelding via: info@wingsroermond.nl

We plannen dan eerst een kennismakingsgesprek en zullen vervolgens jouw leerlingdossier opvragen om te kijken of wij inderdaad het onderwijs kunnen bieden wat jij nodig hebt. Onze (interne) toelatingscommissie kan hier een goede inschatting in maken.


Heb je nog vragen over onze school of over de mogelijkheden om kennis te maken met Wings Niekée? Dan kun je altijd contact opnemen via: info@wingsroermond.nl of via het telefoonnummer 0475-345800