Van PO naar VO

Als je van de basisschool (PO) overstapt naar het voortgezet onderwijs (VO) verandert er een heleboel. Je gaat naar een hele nieuwe school. je leert veel nieuwe kinderen kennen en krijgt nieuwe vakken. Dat is een grote stap! Om deze stap voor jou zo soepel mogelijk te laten verlopen, staat het team van Wings Niekée voor je klaar. Zij begeleiden jou bij je overstap naar de middelbare school.

Activiteiten

Jaarlijks organiseren we verschillende activiteiten om Wings Niekée beter te leren kennen:

Bezoekdag:
Woensdag 16 februari organiseren wij een bezoekdag voor de basisscholen. De bezoekdag start om 14:00 uur en eindigt om 16:15 uur.

Heb je interesse? Stuur een e-mail naar bezoekdagen@niekee.nl, waarna je een mail ontvangt waar ouders zich kunnen inschrijven voor bepaalde workshops.

Workshops: 
De basisscholen in Roermond (en omstreken) ontvangen ieder jaar een uitnodiging van Wings Niekée om een workshop te komen volgen. Dan kun je in de praktijk aan de slag met verschillende leerzame activiteiten zoals: bouwen met hout, koken, tekenen, digitaal schetsen, photoshop, fotografie, programmeren en nog veel meer. Op die manier maak je kennis met wat we allemaal aanbieden op Wings Niekée! 

Meeloopdagen:
Als jij het fijn vindt om een goede indruk willen krijgen van ‘een dag op Wings Niekée’ is het ook mogelijk om een dag mee te lopen. Je krijgt dan op deze dag een ‘schoolmaatje’ toegewezen die ervoor zorgt dat je weet waar je moet zijn en wat je gaat doen. 

Open dag:
Ook organiseren we ieder jaar een open dag waarin je veel informatie krijgt over onze school. Op deze dag kun je ook echt aan de slag gaan met de verschillende vakken die op het voortgezet onderwijs aan bod komen en kunnen ook je ouders kennis maken met onze school!

Heb je onze online Open Avond op 28 januari gemist? Je kunt de livestream hier terugkijken.

Aanmelden

Als je een keuze hebt gemaakt voor een middelbare school, zul je je eerst moeten aanmelden. De school waar je nu zit kan jou daarbij helpen door mee te denken over de meest passende school voor jou. De keuze voor Wings Niekée als jouw (nieuwe) school, kan zo maar eens een hele goede keuze zijn! Ben je ervan overtuigd dat Wings Niekée jouw volgende school gaat worden? Meld je dan snel bij ons aan. Dit kan op verschillende manieren.


Aanmelddagen:
Groep 8 leerlingen kunnen zich maandag 14 en dinsdag 15 maart 2022 aanmelden voor schooljaar 2022-2023. Dit kan tussen 17:00 uur en 19:30 uur op onze locatie aan de Oranjelaan 300 in Roermond.

Tijdens deze avond vindt er een kort gesprek plaats met de leerling en ouder(s) en controleren wij enkele gegevens.

Basisscholen is gevraagd de aanmeldingsformulieren uiterlijk 8 maart 2022 per post te versturen aan de VO-school. Indien de basisschool met u als ouder/verzorger heeft afgesproken dat u het aanmeldingsformulier aanlevert tijdens de aanmeldavond, is dat uiteraard geen probleem.

Uiterlijk 11 maart 2022 dient de basisschool het dossier van uw zoon/dochter online klaar te zetten voor een enkele VO-school.

De gegevens die de basisschool digitaal dient klaar te zetten zijn:

  • onderwijskundig rapport / OSO

  • formulier schooladvies

  • leerlingrapport

  • docentenvragenlijst

  • dyslexie- en/of dyscalculieverklaring en onderzoeksrapportage (indien van toepassing)

  • afgenomen IQ testen en/of drempelonderzoek (indien van toepassing)

Aangezien wij het digitale dossier alleen kunnen downloaden door middel van het Burgerservicenummer (BSN) van uw zoon/dochter vragen wij u een kopie van de ID-kaart (voor- en achterzijde) of paspoort aan te leveren tijdens het gesprek op de aanmeldavond.

Verdere informatie ontvangen ouders/verzorgers via de huidige basisschool.

Tussentijds aanmelden (bijv. vanwege verhuizing):
Weet je het 100% zeker dat Wings Niekée de school voor jou is en wil je niet wachten tot de maand maart, dan kun je altijd contact opnemen voor een tussentijdse aanmelding via: info@niekée.nl

We plannen dan eerst een kennismakingsgesprek en zullen vervolgens jouw leerlingdossier opvragen om te kijken of wij inderdaad het onderwijs kunnen bieden wat jij nodig hebt. Onze (interne) toelatingscommissie kan hier een goede inschatting in maken.


Heb je nog vragen over onze school of over de mogelijkheden om kennis te maken met Wings Niekée? Dan kun je altijd contact opnemen via: info@wingsroermond.nl of via het telefoonnummer 0475-345800