Horeca, bakkerij & recreatie (HBR) 

Horeca, bakkerij en recreatie (HBR) is een breed profiel waarin je te maken krijgt met verschillende onderdelen van de horeca, bakkerij en recreatie. Lekkere dingen maken in de keuken is een belangrijk onderdeel van de activiteiten. Uiteraard komt er ook een stuk theorie kijken bij dit profiel. Dit profiel bereid je namelijk ook voor op het worden van een goede werknemer in het bedrijfsleven. Leren doe je niet alleen tijdens de lessen of in de keuken van het restaurant van onze school, maar ook tijdens bezoekjes aan onze leveranciers, bedrijven uit de gastvrijheidssector zoals hotels of vrijetijdslocaties. Omdat er bij HBR ook aandacht is voor recreatie in de vorm van reizen of sporten, is het een goede opleiding voor leerlingen die een vervolgopleiding willen kiezen in de richting van sport of toerisme. Daarmee kun je doorstromen naar MBO-opleidingen zoals banketbakker, hotelschool, reisleider of kok.

Recent is het restaurant van onze school volledig gerenoveerd. Hoe leuk is het om samen met je klasgenoten een etentje te verzorgen voor gasten? Nodig je vader, moeder, familieleden of vrienden uit om te komen eten en zie hoe ze genieten van jouw (kook)kunsten!

Als je het profiel Horeca, bakkerij en recreatie volgt, moet je naast de verplichte vakken ook examen doen in de vakken Duits (DU) en economie (EC).

Klik hier voor een filmpje over het profielvak.