Onderwijs op Wings Niekée

Wij vinden het belangrijk dat je met plezier naar school gaat. Op Wings Niekée laten we je daarom vanaf het eerste leerjaar ontdekken, maken en uitproberen. Die praktijkervaring vullen we aan met de kennis die je nodig hebt. Zo maak je op een leuke manier kennis met de vele beroepen die er bestaan en ga je goed voorbereid de wijde wereld in.

Onze visie op leren

Wings Niekée beweegt mee met de leervraag van morgen. Daarom helpen we je om jezelf te ontwikkelen tot een enthousiaste, zelfverantwoordelijke en zelfverzekerde leerling. We dompelen je onder in verschillende sociale situaties en stimuleren jouw maatschappelijke betrokkenheid. Dat doe je door te ontmoeten, te doen, te leren van wat er al is en door jezelf te leiden.

Lees meer

Alle niveau’s

Wings Niekée biedt middelbaar onderwijs aan op VMBO-niveau. We verzorgen sinds 2007 VMBO-onderwijs vanaf de basisberoepsgerichte leerweg tot en met de gemengde- en theoretische leerweg. Daarmee heb je een ruime keuze aan onderwijs- en doorstroommogelijkheden.

Lees meer

Burgerschap

Bij Wings Niekée is Burgerschap al jarenlang een belangrijke pijler in ons onderwijs. Wij hechten veel waarde aan een prettige manier van samenleven en samenwerken. Aandacht geven en respecteren van verschillen is hierbij een belangrijk uitgangspunt; iedereen doet ertoe!

Lees meer

Leren met je handen

Een kijkje binnen onze schoolmuren laat al snel zien dat wij leren door te doen erg belangrijk vinden. Naast je normale schoolvakken, krijg je daarom als leerling van Wings Niekée ook veel praktijkuren. In die uren ga je creatieve dingen doen, zoals schilderen, ontwerpen, muziek maken, technische snufjes uitvinden, koken, tekenen/schetsen, programmeren of dansen. Jij bepaalt!

Lees meer

Extra ondersteuning

Het kan natuurlijk zijn dat je wat extra ondersteuning nodig hebt op school. Bijvoorbeeld door een bijzondere gebeurtenis in je familie of omdat je even niet lekker in je vel zit. Of omdat een bepaald vak of vaardigheid voor jou een beetje lastig is. Het ondersteuningsteam bestaat uit een aantal personen. Zij kunnen jou helpen in allerlei situaties. Ook als je dyslectisch bent, kunnen wij je ondersteuning bieden op het gebied van taal.

Ondersteuning