Over Niekée

Wings Niekée is geen traditionele VMBO-school. We vinden het natuurlijk wel belangrijk dat alle kennis aan bod komt, maar jij staat daarbij als persoon altijd centraal. Onze leraren helpen jou om te ontdekken wat je leuk vindt en erachter te komen waar je goed in bent. Zij geven je de ruimte, maar houden je ook aan een aantal regels en afspraken om tot het beste resultaat te kunnen komen.

Historie

De naam Niekée heeft een bijzondere betekenis. De oude Grieken kenden veel belangrijke figuren, waaronder de godin Nikè. Zij staat voor overwinning. Ieder mens heeft zijn eigen overwinningen, dus ook iedere leerling van onze school. Daarom past de naam zo goed bij onze school. Sinds 2007 vind je Wings Niekée in ons kleurrijke gebouw aan de Oranjelaan.

Lees meer

Leefregels

Op Wings Niekée vinden we het belangrijk dat je leert hoe je een actieve bijdrage kan leveren aan een beter leven voor anderen. We vormen een 'leefhuis' voor leerlingen en medewerkers. Om samen te werken en te leven zijn een aantal belangrijke afspraken nodig om ervoor te zorgen dat iedereen zich op school prettig en veilig voelt.

Bekijk de leefregels

Schoolplan

Het schoolplan is een manier om sturing te geven aan het onderwijs op Wings Niekée. Daarin komen onze visie, onderwijsaanpak en ambities samen. We stellen ten minste één keer in de vier jaar een schoolplan op, in samenwerking met medewerkers, ouders en leerlingen.

Bekijk het schoolplan

Onze Kernwaarden

Creativiteit

Burgerschap

Ondernemerschap

Resultaten

Wings Niekée staat en gaat voor kwaliteit. Om die reden houden we onze onderwijskwaliteit goed in de gaten. Ook evalueren we regelmatig door met leerlingen en ouders / verzorgers in gesprek te gaan over hoe ons onderwijs wordt aangeboden. We maken onze kwaliteit inzichtelijk en openbaar door de onderwijsresultaten te delen op www.scholenopdekaart.nl.

Resultaten

Ons Team

Op Wings Niekée vind je een team van enthousiaste docenten die jou graag helpen bij alles wat je tegenkomt tijdens je middelbare schooltijd. Ook als je wat meer begeleiding nodig hebt, hulp nodig hebt bij taal of rekenen of graag wil praten met een vertrouwenspersoon, staat ons team iedere dag voor jou klaar.

Team Niekée

SOML

Uitdagend onderwijs voor alle leerlingen in Midden-Limburg, dáár staat Stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML) voor. De SOML-scholen zijn toegankelijk voor iedereen en werken samen voor alle leerlingen in Midden-Limburg. Door de brede keuze aan scholen, die allemaal een eigen karakter hebben, zorgt SOML ervoor dat voor ouders en leerlingen een maximale keuzevrijheid hebben.

SOML Website