Alle niveau’s

We verzorgen sinds 2007 VMBO-onderwijs vanaf de basisberoepsgerichte leerweg tot en met de gemengde- en theoretische leerweg. Het spreekt voor zich dat we je daarbij alle inhoudelijke kennis geven die je nodig hebt om je VMBO-diploma te halen. Bij Wings Niekée vinden we het belangrijk dat jij leert met je hoofd, hart én handen. Daarom laten wij je vanaf het eerste leerjaar experimenteren, ontdekken, maken en uitproberen. Je krijgt vanaf de brugklas niet alleen theorievakken maar ook tien uur praktijk per week. Dit doe je in een heterogene brugklas waarbij je met leerlingen van meerdere niveaus bij elkaar zit. Op die manier heb je meer tijd om naar het niveau te werken wat bij je past.

In die tijd ga je aan de slag met allerlei activiteiten zoals robotica, 3D-printen, bakken, koken, schilderen, dans, toneel, muziek, virtual reality, verzorging, kapper, recreatie, horeca en zorg. Elke dag heb je een combinatie van theorievakken en twee uur praktijkles. Zo zit je niet de de hele dag in de schoolbanken en leer jij meer over waar je goed in bent en wat je leuk vindt!

Onderbouw
Je hoeft op Wings Niekée dus niet te wachten tot het derde leerjaar alvorens je in een praktijklokaal aan de slag kan. Nadat je de eerste twee jaar uitvoerig met een mix van onze profielen Media, vormgeving en ICT (MVI) / Produceren, installeren en energie (PIE) / Horeca, bakkerij en recreatie (HBR) / Zorg en welzijn (ZW) aan de slag bent geweest, maak je op het einde van leerjaar 2 je definitieve keuze voor één van deze profielen. Daar ga je dan in leerjaar 3 en 4 mee verder.

Bovenbouw
In de bovenbouw volg je één van de drie leerwegen: de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte of gemengde leerweg. De gemengde leerweg kent ook een plusvariant. Met een extra vak (Duits, aardrijkskunde of geschiedenis) voldoe je aan de eisen van de theoretische leerweg met als extra een beroepsgericht vak.