Onze visie op leren

Wings Niekée is een school voor creativiteit, ondernemerschap en burgerschap. Daarom vinden we het belangrijk dat jij volop de ruimte krijgt om je creatieve kanten te ontdekken en keuzes leert maken voor je toekomst. We weten als geen ander dat leren iets is wat je niet alleen doet binnen de schoolbanken. Daarom zien wij onze school als onderdeel van de maatschappij die continu in beweging is en geven we je de ruimte om te ontdekken. 

Leren door te doen
Leerlingen zijn nature nieuwsgierig. Daarom geven wij jou dagelijks de ruimte om nieuwe dingen te ontdekken, uit te proberen, vragen te stellen en nieuwsgierig te blijven naar jezelf en jouw omgeving. Wij zijn een inspirerende leeromgeving en laten je opdrachten uitvoeren die van betekenis zijn. Volgens ons is een onderzoekende houding en creatief denken en doen de basis voor een succesvolle toekomst. Op die manier gaat het leren met je hoofd samen met het activeren van verschillende zintuigen en emoties. En dan onthoud je nog beter wat je hebt geleerd!

Leren vanuit wat er al is
Wij zijn ervan overtuigd dat jij ook al heel veel weet. We zien het als onze taak om dat naar boven te halen en op verder te bouwen. Door hoge maar realistische doelen te stellen laten we jou zien dat je op jezelf mag vertrouwen en leren we je waar je allemaal toe in staat bent.

Leren in ‘ontmoeting’
Het schoolse leren gaat verder dan het opdoen van theoretische kennis. Daarom zorgen we dat je kennis maakt met veel verschillende sociale en maatschappelijke situaties waardoor je jezelf en de wereld om je heen beter leert kennen en begrijpen. We leren je om relaties op te bouwen en die te onderhouden en op die manier mooie verbindingen te leggen.

Leren jezelf te leiden
Als we jou de mogelijkheid geven om je eigen leerproces vorm te geven, leren we je om bewuste keuzes te maken voor je toekomst. Daarbij is feedback geven en kunnen ontvangen op je eigen prestaties en processen een belangrijk onderdeel. Op die manier leer je jezelf te leiden en bij te sturen waar nodig.