Produceren, installeren en energie (PIE)

De wereld kan niet zonder mensen in de techniek, de vraag naar technici is dan ook hoog. In de technieklessen op Wings Niekée krijg je de ruimte om jouw technisch talent te laten zien. Je gaat mooie en handige dingen ontwerpen en maken. En wil je vanaf leerjaar 3 verder gaan in de techniek? Dan bieden we samen met een collega school het profiel Produceren, installeren en energie (PIE) aan. Je komt hierdoor in de meest moderne, technische omgeving te werken waar je meer leert over metaaltechniek, installatietechniek, mechatronica en elektrotechniek. Daarmee kun je doorstromen naar MBO-opleidingen waaronder technicus engineering, elektrotechniek, metaalwerktuigbouw en motorvoertuigentechniek.

Als je het profiel Produceren, installeren en energie volgt, moet je naast de verplichte vakken ook examen doen in de vakken wiskunde (WI) en natuur- en scheikunde 1 (NSK1). 

Het kunnen aanbieden van het profiel Produceren, installeren en energie vanaf leerjaar 3 is afhankelijk van voldoende aanmeldingen en organisatorische mogelijkheden in de samenwerking met de collega-school.

Klik hier voor een filmpje over het profielvak.