Van PO naar VO

Van PO naar VO

Stap je van de basisschool (PO) over naar het voortgezet onderwijs (VO), verandert er een heleboel. Je leert veel nieuwe kinderen kennen, je krijgt nieuwe vakken en gaat naar een hele nieuwe school. Dat is een grote stap! Om deze stap voor jou zo soepel mogelijk te laten verlopen, staat het team van Wings Niekée voor je klaar. Zij begeleiden jou bij je overstap naar de middelbare school.

Jaarlijks organiseren we verschillende activiteiten om Wings Niekée beter te leren kennen:

Workshops: 
De basisscholen in Roermond (en omstreken) ontvangen ieder jaar een uitnodiging van Wings Niekée om een workshop te komen volgen. Dan kun je in de praktijk aan de slag met verschillende leerzame activiteiten zoals: bouwen met hout, koken, tekenen, digitaal schetsen, photoshop, fotografie, programmeren en nog veel meer. Op die manier maak je kennis met wat we allemaal aanbieden op Wings Niekée! 

Meeloopdagen:
Vind je het fijn om een goede indruk te krijgen van ‘een dag op Wings Niekée’ is het ook mogelijk om een dag mee te lopen. Je krijgt dan op deze dag een ‘schoolmaatje’ toegewezen die ervoor zorgt dat je weet waar je moet zijn en wat je gaat doen. 

Open dag:
Ook organiseren we ieder jaar een open dag waarin je veel informatie krijgt over onze school. Op deze dag kun je ook echt aan de slag gaan met de verschillende vakken die op het voortgezet onderwijs aan bod komen en kunnen ook je ouders kennis maken met onze school!

Heb je een keuze gemaakt voor een middelbare school, moet je je eerst aanmelden. De school waar je nu zit helpt jou daarbij door mee te denken over de meest passende school voor jou. De keuze voor Wings Niekée als jouw (nieuwe) school, kan zo maar eens een hele goede keuze zijn! Ben je ervan overtuigd dat Wings Niekée jouw volgende school gaat worden? Meld je dan snel bij ons aan. Dit kan op verschillende manieren.

Aanmelddagen:
Ieder jaar in maart vinden er aanmelddagen plaats. De datum van deze aanmelddagen worden altijd vastgesteld door alle basisscholen in Roermond (en omstreken) in samenwerking met de scholen in het voortgezet onderwijs. 

Tussentijds aanmelden (bijvoorbeeld vanwege verhuizing):
Weet je het 100% zeker dat Wings Niekée de school voor jou is en wil je niet wachten tot de maand maart, dan kun je altijd contact opnemen voor een tussentijdse aanmelding via: info@wingsroermond.nl

We plannen dan eerst een kennismakingsgesprek en vragen vervolgens jouw leerlingdossier op om te kijken of wij inderdaad het onderwijs kunnen bieden wat jij nodig hebt. Onze (interne) toelatingscommissie kan hier een goede inschatting in maken.

Heb je nog vragen over onze school of over de mogelijkheden om kennis te maken met Wings Niekée? Dan kun je altijd contact opnemen via: info@wingsroermond.nl of via telefoonnummer 0475-345800.